dilluns, 22 de juny del 2009

Acomiadament

Hem passat deu mesos junts, i ara hem d'acomiadar el curs.

Si hagueres d'escollir una frase, una cancó, una imatge que resumira el curs... per què?


Tot el que no és donat, és perdut.

Camine caminant pel mal camí, camine per encaminar-me pel bon camí.

Hi ha impossibles que un dia s'aconsegueixen sense adonar-se.

dijous, 18 de juny del 2009

Exposició d'art egipci 1r ESO

Papiros y amuletos egipcios

dimarts, 16 de juny del 2009

Dia mundial de lluita contra la desertificació i la sequera, 17 de juny

El Dia Mundial de lluita contra la desertificació d'enguany es centrarà en el tema: Conservar el sòl i l'aigua = Assegurar el nostre futur comú...

La desertificació és un procés de degradació de les terres en zones àrides, semiàrides i subhumides seques que afecta a una cinquena part de la població mundial. A causa d’aquest procés, cada any desapareixen 24.000 milions de tones de terra fèrtil, el que suposa una important pèrdua de recursos naturals per a un gran nombre de poblacions que depenen d’aquests recursos per a la seva subsistència.

divendres, 12 de juny del 2009

La carrera de gripaus

Havia una vegada una carrera de gripaus en el país dels gripaus. L'objectiu consistia a arribar a l'alt d'una gran torre que es trobava en aquell lloc. Tot estava preparat i una gran multitud es va reunir per a vibrar i cridar per tots els participants. En el seu moment es va donar l'eixida i tots els gripaus van començar a saltar. Però com la multitud no creia que ningú arribara al cim d'aquella torre doncs certament, era molt alta, tot el que s'escoltava era: no ho van a aconseguir, quina llàstima, està molt alt, és molt difícil, no ho van a aconseguir. Així la majoria dels gripaus van començar a desistir. Però havia un que persistia, malgrat tot, i continuava pujant a la recerca del cim.

La multitud continuava cridant: és molt difícil, no ho van a aconseguir, i tots els gripaus s'estaven donant per vençuts, excepte un que seguia i seguia tranquil cada vegada amb més força. Finalment va ser l'únic que va arribar al cim amb tot el seu esforç. Quan va ser proclamat vencedor molts van anar a parlar amb ell i a preguntar-li com havia aconseguit arribar al final i arribar a semblant proesa. Com seria la sorpresa de tots els presents a l'adonar-se que aquest gripau era sord.

Sigues sempre sord quan algú dubte dels teus somnis.

dimecres, 3 de juny del 2009

Vols aprendre idiomes?







Entreu en aquesta pàgina i descobrireu una manera senzilla i gratuïta d'aprendre idiomes...

Punxa ací

dilluns, 1 de juny del 2009

Dia mundial del Medi Ambient, 5 de juny


Home

Lau Tsun Ming, 9 anys (Xina)
Consells per a realitzar diàriament:

Apagar totes les llums innecessàries.
Usar tovalloles per a assecar-se la cara i les mans en lloc de mocadors d'un sol ús.
Tancar l'aixeta mentre ens raspallem les dents.
Reciclar.

Què pots fer tu? Aporta idees...

El documental Home ha estat rodat en 54 països i es va estrenar el 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient) a les sales comercials de 100 països i en Youtube al mateix temps.
Fins al 14 de juny el tindreu un Youtube en castellà, anglès, francès i alemany. Ací us deixem l'enllaç a la pàgina de la TV3, on el podeu trobat en català.