dilluns, 9 de febrer del 2009

2009, Any Darwin...

"Tots els éssers vius provenen d'un avantpassat comú..."

L’any 2009 ha estat declarat internacionalment “Any Darwin” en commemoració del segon centenari del naixement d’un dels científics més importants de la història contemporània i del 150è aniversari de la publicació de la seva obra sobre l’origen de les espècies.

Ací teniu alguns enllaços que tenen informació sobre la vida de Darwin i el seu treball:

Darrere els passos de Darwin (blog d'un periodista que recrea el viatge)

Fundació Charles Darwin de les illes Galàpagos

Darwin, el pare de l'evolució

La web d’Afred Russell Wallace (anglès)

Beagle, Natural History Museum de Londres


Per cert, qui és Alfred Russell Wallace i qué relació té amb el treball de Darwin...?

5 comentaris:

  1. Seguramente casi todos conozcáis la figura de Darwin como uno de los mayores naturalistas de la historia, y como el padre de la teoría de la evolución. Sin embargo, él no fue el único en descubrir ideas al respecto. Mientras Darwin trabajaba en sus teorías evolucionistas, Alfred Ruseel Wallace ya había enunciado una teoría sobre la selección natural, aunque nunca pudo demostrarla con seguridad. Este geógrafo y botánico inglés vivió en la misma época que Darwin, pero este pasó a la historia y Wallace no. Wallace también viajó por el mundo en expediciones naturales al igual que Darwin, e incluso llegó a publicar libros sobre sus teorías. En definitiva, y sin desprestigiar a Darwin el día de su cumple,Wallace también debería ocupar su lugar en la historia como uno de los mayores naturalistas que han existido nunca, porque gracias a científicos como él y Darwin, hoy sabemos más de nuestro pasado, nuestro presente y nuestro futuro como especie.

    Agustín Estévez Prieto. 4ºESO B.

    ResponElimina
  2. La ignorancia genera confianza más frecuentemente que el conocimiento. Son los que saben poco, y no los que saben más, quienes afirman tan positivamente que este o aquel problema nunca será resuelto por la ciencia.
    by:Darwin


    Jesús 4ºB

    ResponElimina
  3. Alfred Russel Wallace va nàixer el 8 de gener de 1823 i va morir el 7 de novembre de 1913 va ser un gran geógraf, botánic y idealista naturalista anglés. Wallace es conegut sobre tod per haber alcançat el concepte de selecció natural, central en la teoria biològica de la evolució, independentment de Charles Darwin.

    Salva 4ºB

    ResponElimina
  4. ala,que comentarios más currados habeis hecho ! wow !
    y todos de 4ºB tenian que ser !


    eva,4rt B

    ResponElimina
  5. Charles.. si dic Charles ningú el coneix, però i si dic Darwin? així és... conegut per tots com el pare de la evolució. Un estudi prou complex que va traure a la llum aquest home. La ciencia de ara, que clarament no te res a envejar a la de avans, afirma que hi han moltíssimes preguntes que ara mateixa Darwin no podria contestar. ¿Però per això hi ha que llevar-li merit? Doncs no... Aquest home va dur a cap aquesta teoria en unes èpoques prou difícils i endarrerides per a l'estudi de la ciència, i per a mi té molt de m èrit el que va aconseguir aquest mortal, aquest pare de la evolució


    César Pastor, 4rt A

    ResponElimina